معامله فیوچرز چیست

post_thumb

معاملات فیوچرز که نام دیگر آن معاملات آتی است معامله ای است که به آینده مربوط است. در معاملات فیوچرز قراردادی بین دو شخص در زمان حال یا گذشته بسته شده است که زمان رسیدن آن آینده است. در این معاملات در زمان مشخص یک دارایی مشخص مانند ارزدیجیتال با قیمت مشخص که به توافق طرفین رسیده است معامله می‌شود.

به عنوان مثال شما تصور کنید که در حال ساخت یک ساختمان هستید و تا 4 ماه دیگر ساختمان آماده است. شما بر اساس محاسبه متوجه می‌شوید که به 7 هزار میلگرد نیاز دارید. شما قسمتی از سرمایه خود را برای تهیه میگرد کنار گزاشته اید اما صد در صد این امکان برای شما وجود دارد که قیمت میلگرد ها تغییر پیدا کند. شما برای اینکه از نوسانات و تغییر قیمت ها در امان باشید بهتراست که با کارخانه میلگرد سازی قرارداد آتی برای خرید ببندید. در این قرارداد آتی با قیمت معین و مشخص همراه با تاریخ دقیق تحویل میلگرد قرارداد تنظیم کنید.

شما فکرکنید قیمت هر میلگرد اکنون 20 هزار تومان است با بسیتن قرارداد آتی دو حالت برای شما پیش می‌آید:

  1. ممکن است قیمت میلگرد به دلیل نوسانات پایین بیاید و به قیمت 15 هزار تومان برسد. اگر قیمت میلگرد پایین بیاید شما متضرر می‌شوید؛ زیرا اگر صبر می‌کردید و دوماه آینده اقدام به خرید می‌کردید با قیمت پایین تری خرید خود را انجام میدادید. در این صورت شما دچار ضرر می‌شوید اما کارخانه به سود خوبی می‌رسد زیرا شمادر هنگام نوشتن قرارداد به کارخانه میلگرد نقدینگی تزریق کرده‌اید.
  2. اما اگر در دو ماه آینده قیمت میلگرد از 20 هزار تومان سی هزار تومان شود. شما سود برده‌اید زیرا با قیمت پایین میلگرد خریده‌اید.

هدف معامبات فیوچرز چیست؟

پوشش ریسک و سفته بازی تنها هدیف معاملات فیوچرز است. معاملات فیوچرز به شما کمک می‌کنند تا از نوسانات بازار در امان باشید. به این صورت که اگر شما در آینده به کالایی نیاز داشته باشید می‌توانید کالای خود را از قب بری آینده خریداری کنید و در زمانی که نیاز دارید تحویل بگیرید. اینگونه شما دیگر نگران افزایش قیمت کالایی که قصد خرید آن را دارید نیستید. در معاملات فیوچرز برای خرید و فروش از دو عبارت position Long برای خرید . position Short  برای فروش استفاده می‌شود. معاملات در بازارهای مالی به دو صورت انجام می‌شود اسپات و فیوچرز.

مزایا معاملات فیوچرز

  1. تنوع زیاد
  2. نقدینگی بالا
  3. حدس روند بازار
  4. پوشش ریسک قیمت

معایب معاملات فیوچرز

  1. امکان از دست دادن سرمایه
  2. قوانین اهرم مارجین
  3. عدم تسلط بر اتفاقات آینده

معاملات فیوچرز برای چه کسانی مناسب است؟

با توجه به شرایط موجود در معاملات فیوچرز بخاطر ریسک پذیری وجود اهرم ها این معاملات فیوچرز مناسب افراد تازه وارد نیست. معاملات فیوچرز در بازار ارزهای دیجیتال شما را چندین برابر درگیر می‌کند نسبت بازار عادی ارزهای دیجیتال! اما با این وجود این روش کسب سود برای بسیاری از سرمایه گذاران جذاب تر است نسبت به خرید و فروش عادی توکن های ارزدیجیتال.

به هر حال اگر شما شخصیت ریسک پذیری دارید و از هیجان بالا لذت می‌برید و با تحلیل تکنیک فندامنتال ارزهای دیجیتال آشناهستید برای کسب سود بیشتر می‌توانید از معاملات فیوچرز استفاده کنید. اما اگر شخصیت ریسک پذیری ندارید و از افراد تازه وارد در این حوزه هستید معاملات فیوچرز برای شما پیشنهاد نمی‌شود.

بین معاملات اسپات و فیوچرز چه تفاوتی وجود دارد؟

در معاملات اسپات که اصطلاحا به آن اسپات تریدینگ می‌گویند. در زمانی که هزینه پرداخت می‌کنید می‌توانید کالا را هم دریافت کنید. در بازار های مالی در معاملات اسپات تریدینگ تریدرها تنها از بالا رفتن قیمت سود می‌کنند. به عبارتی در این نوع معامله سود یکطرفه است و تنها با بالا رفتن قیمت سود می‌گیرید.

صرافی های داخلی در بازار ارزهای دیجیتال تنها به صورت اسپات تریدینگ معامله می‌کنند. در معاملات اسپات تریدینگ در لحظه خرید یا فروش خود را انجام می‌دهید و تنها اگر قیمت بالا رود به سود می‌رسید.

اما در معاملات فیوچرز همانطور که در مثال توضیح دادیم شما هم از بالا رفتن قیمت سود می‌گیرید هم از پایین آمدن قیمت سود بدست می‌آورید. در معاملات فیوچرز شما معاملات دو طرفه انجام می‌دهید. که نیاز به قدرت تحلیل و دانش اقتصادی شما دارد.

برای درک بهتر معاملات فیوچرز به این مثال توجه کنید: شاید شما در بازار ارزهای دیجیتال به این نتیجه برسید که اکنون بیت کوین دارای حباب است و با قیمت اصلی آن معامله نمی‌شود در این صورت بیت کوین تا دو ماه آینده یا ریزش می‌کند یا اینکه به سود خوبی می‌رسد.

در این صورت شما می‌توانید یک معامه خرید باز کنید و اگر قیمت بیت کوین طبق محاسبه شما رشد کند قطعا به سود خوبی می‌رسید. اما اگر قیمت آن رشد نکند شما ضرر می‌کنید.

در نتیجه می‌توان گفت که در معاملات اسپات هیچ گاه این امکان وجود ندارد که شما سرمایه خود را از دست بدهید. البته این امکان وجود دارد که اگر قیمت آن به صفر برسد شما سرمایه ایی نداشته باشید اما چندان قابل باور نیست و این اتفاق رخ نخواهد داد. به عنوان مثال شما با خرید 100 واحد اتریوم همیشه در هر حالتی چه صعود بازار چه نزول بازار این 100 اتریوم را دارید. فقط سرمایه شما تغییر می‌کند.

بین معامله آپشن و فیوچرز چه تفاوت هایی وجود دارد؟

نام دیگر معامله آپشن معامله اختیار است. فرآیند انجام کار در معاملات مشتق به این صورت است که به خریداران و فروشندگان یک دارایی این امکان را می‌دهد که در آینده در یک زمان مشخص با قیمتی مشخص بخرند یا بفروشند اما هیچ گونه اجباری برای این کار وجود ندارد.

معاملات آپشن در دو نوع آمریکایی و انگلیسی وجود دارد. معاملات آپشن آمریکایی: معامله گر قبل از زمان سر رسید این اجازه را دارد که قرارداد را اجرا کند. معاملات آپشن انگلیسی: تنها در زمان مشخص شده در قرارداد قابل اجرا است. در معاملات آپشن قرارداد اختیار خرید و اختیار فروش وجود دارد. و هر کدام از این قرارداد ها را می‌توان لانگ یا شرت کرد.

در معاملات آپشن 4 حالت مختلف برای معامله گران وجود دارد.

معامله در بازار آپشن استراتژی های مختلفی دارد. در بازار آپشن مانند فیوچرز امکان استفاده از اهرم وجود دارد. تنها تفاوت معامله آپشن با فیوچرز نحوه اجرای قرار داد در تاریخ سررسید است. در معامله آپشن کاربر این اختیار را دارد که با در نظر گرفتن شرایط بازار تصمیم به خرید یا عدم خرید بگیرد اما در معامله فیوچرز کاربر با هر شرایطی ملزم به اجرای قرارداد است.

فیوچرز در بازار ارزهای دیجیتال

در بازار ارزهای دیجیتال شرایط معامله  فیوچرز وجود دارد. برای انجام معامله فیوچرز کاربران باید به صرافی های ارزدیجیتال مانند بایننس و کوکوین اقدام به انجام معاملات فیوچرز کنند. تمام شرایط معاملات فیوچرز در بازار سنتی با معاملات فیوچرز در بازار ارزها یکی است.

با این تفاوت که در ارزها کاربر این امکان را دارد مدت زمان بیشتری در ضرر خود باقی بماند.پلتفرم هایی مانند Perpetual و dYdX از صرافی های غیرمتمرکز هستند که قابلیت انجام معاملات فیوچرز را در اختیار دارند. کاربران به صورت کاملا غیرمتمرکز و در بستر بلاک چین می‌توانند معاملات فیوچرزپرپچوال را انجام دهند.

نحوه معامله فیوچرز

صرافی های داخلی از معاملات فیوچرز پشتیبانی نمی‌کنند اما صرافی های بین المللی از معاملات آتی پشتیبانی می‌کنند. در معاملات فیوچرز سرمایه گذاران ریسک زیادی را متحمل می‌شوند زیرا از اهرم استفاده می‌کنند. در معاملات فیوچرز قرارداد مورد معامله قرار می‌گیرد و هرگز خرید دارایی انجام نمی‌شود. برای کم کردن ریسک در این بازار می‌توانید نکات زیر را مدنظر داشته باشید:

  1. یک استراتژی تست شده و کاملا مدون داشته باشید. استراتژی که سودده باشد. برای اینکه در در معاملات فیوچرز موفقیت شما حتمی باشد استراتژی را با نرخ برد بالا و میزان حد سود به ضرر بالا مشخص کنید. پس اولین کار در انجام معاملات فیوچرز پیدا کردن استراتژی مختص به خودتان است. برای پیدا کردن این استراتژی می‌توانید از روش های تحلیل تکنیکال، مانند پرایش اکشن، امواج الیوت، اندیکاتور استفاده کنید.
  2. برای وارد شدن به معاملاتاهرم های منطقی داشته اشید. برای برهم نخوردن نرخ سود در معاملات و نسبت حد سود به استاپ لاس برهم نخورد بهتر است تمام معاملات با یک اهم ثابت انجام شوند. اهرم بالای 5 به سرمایه گذاران توصیه نمی‌شود و بهتر است تا مدتها اهرم شما روی 3 باشد.
  3. مدریت ریسک و سرمایه خود را در معاملات فیوچرز فراموش نکنید. در معاملات فیوچرز مسائلی مانند لیکوئید شدن وجود دارد و شما بهتر است حد نهایی سرمایه درگیر در هر معامله را 2 تا 4 درصد کل سرمایه قرار دهید. با انتخاب این درصد ها حتی اگر حساب شما لیکوئید شود در بلند مدت حساب شما مثبت است و آسیبی جدی به حسابتان وارد نمی‌شود.
  4. قبل از اینکه معامله را انجام دهید باید در مورد گزینه های مختلف صرافی و قوانین آن مطالعه داشته باشید و اطلاعات لازم را کسب کنید. به این خاطر که در برخی از گزینه ها به صرافی امکان استفاده از دارایی درگیر نشده در معاملات را بدهد و این گکورد حساب شما را لیکوئید می‌کند.
معاملات فیوچرز و مارجین

در صرافی پیزی به نام ضریب اهرم در اختیار شما قرار می‌گیرد که تقریبا مانند وام است. اگر شما در معاملات فیوچرز از ضریب اهرم که به آن قابلیت لوریج می‌گویند استفاده کنید سود و زیان شما به همان مقدار افزایش می‌یابد.

برای درک بهتر آن به این مثال توجه کنید: تصور کنید 10 هزار دلار سرمایه اولیه دارید و از اهرم 5 استفاده می‌کنید. صرافی 50 هزار دلار اعتبار برای معامله به شما می‌دهد و به همین مقدار سود و ضرر شما افزایش می‌یابد.

اگر مقدار ضرر شما به اندازه ایی شود که سرمایه اولیه داشته اید در این مثال یعنی 10 هزار دار حساب شما لیکوئید می‌شود یعنی صرافی حساب شما را می‌بندد. برای استفاده از اهرم باید تجربه کافی داشته باشید و آموزش های لازم را در این خصوص دیده باشید. اگر دانش و تجربه آن را ندارید هرگز به سمت استفاده از اهرم نروید.

در رابطه با چه کالاهایی معاملات آتی قابل انجام است؟

برای هر نوع کالایی معاملات آتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. وسایل ساختمانی، مواد غذایی، و… محصولات کشاورزی، نفتی، فلزی، در بازار سهام، ارز و اوراق قرضه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کدام یک از پلتفرم ها از معاملات آتی پشتیبانی می‌کند؟

بازارهای سهام و صرافی های بین المللی از معاملات فیوچرز پشتیبانی می‌کنند اما صرافی های داخلی از معاملات فیوچرز پشتیبانی نمی‌کنند. برخی از صرافی های بین المللی مانند بیت مکس، بکت، گروه صرافی شیکاگو مرکانتایل از معاملات فی.چرز پشتیبانی می‌کنند.

معاملات فیوچرز همان فارکس هستند؟

خیر- اغلب معامله گران فیوچرز و فارکس را با هم اشتباه می‌گیرند. فارکس بازار مالی است که در این بازار مالی ارزهای بین امللی معامله می‌شوند. فارکس از بزرگترین بازارهای مالی دنیا است و بیشترین حجم نقدینگی در این بازار است. نوسانات در این بازار بسیار کم است و این بازار کاربران زیادی دارد. معاملات در بازار فارکس به صورت فیوچرز انجام می‌شوند. زیرا برای این بازار قرارداد فیوچرز دائمی بدون تحویل دادن دارایی و داشتن اهرم بالا بهترین گزینه می‌باشد.

فارکس خودش یک بازار مالی است و به علت ماهیتی که دارد معاملات در آن به صورت فیوچرز انجام می‌شود. اینکه معاملات در بازار فارکس به صورت فیوچرز انجام می‌شوند به معنی یکسان بودن معنی فارکس و فیوچرز نیست. معاملات فیوچرز در دیگر بازارها مثل بازار رمز ارزها و بازار سهام هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این مقاله از بورسیکا به معرفی معاملات فیوچرز پرداختیم. به طور کلی معاملات فیوچرز یعنی اینکه شما پول را در زمان نوشتن قرارداد پرداخت می‌کنید اما کالای مدنظر خود را زمان سررسید تحویل میگیرید. یا اینکه مقداری از پول را در زمان نوشتن قرارداد پرداخت می‌کنید و مقداری هم زمانی که کالا را تحویل گرفتید پرداخت می‌کنید.

فقط برای استفاده از اهرم در معاملات فیوچرز دقت کافی را به خرج دهید و تا زمانی که تجربه و دانش کافی بدست نیاورده‌اید از این اهرم استفاده نکنید. شاید سود ناشی از اهرم قابل توجه باشد اما ضرر آن هم قابل توجه است و می‌تواند کل سرمایه شم را نابود کند.

اطلاعاتت رو بیشتر کن

دیدگاه شما